L’escola Pinyana d’Alfarràs guanya el concurs de cartells ‘Diversum Terra’ organitzat per La Fundació Pagesos Solidaris per sensibilitzar sobre la diversitat multicultural

L’escola Pinyana d’Alfarràs és la guanyadora del concurs de cartells ‘Diversum Terra’, per promoure l’educació en la diversitat multicultural a les aules, organitzat per la Fundació Pagesos Solidaris, Aquesta escola ha presentat el cartell TOTS SOM PERSONES. El jurat del concurs ha prioritzat l’originalitat del cartell, així com el lema “ tots units fem força, es igual d’on venim, tots som persones”, i el treball de debat a l’aula, que ha facilitat la participació en el concurs. L’escola guanyadora del concurs es dona a conèixer coincidint amb la celebració, el 18 de desembre, del Dia Internacional de la persona migrant.

L’objectiu del concurs de cartells ha estat animar els nens i nenes de primària a investigar sobre la interculturalitat i com trencar prejudicis i estereotips vinculats amb les persones immigrants.. El jurat ha estat format per professionals de diferents àmbits (sindical, pedagògic i de voluntariat). El premi del concurs consisteix en un lot de llibres i contes relacionats amb la promoció dels valors d’igualtat i enriquiment intercultural.

Les activitats s’inclouen en el marc del projecte de Sensibilització del fet migratori que s’ha dut a terme a diferents escoles de Catalunya i de l’Estat espanyol, amb l’objectiu de sensibilitzar els alumnes de primària sobre les realitats socioculturals de les persones migrants.

La Fundació Pagesos Solidaris defensa l’educació per al desenvolupament com una eina transformadora de la realitat social, per a la comprensió de les interrelacions socials i la promoció de valors i actituds relacionats amb la tolerància, la solidaritat i la justícia social. Aquest projecte està cofinançat pel Ministerio de Inclusión, Seguridad Social i Migraciones i el Fons d’Asil, Migració i Integració de la Unió Europea.

diversitat multicultural
Cartell TOTS SOM PERSONES, guanyador del concurs de cartells ‘Diversum Terra’, per promoure l’educació en la diversitat multicultural a les aules, organitzat per la Fundació Pagesos Solidaris.