Skip to content

Fundació Pagesos Solidaris

Orígens de la Fundació

Agricultoras Solidaris s’uneixi Fundació impulsada por les Unions d’Agricultores i Ramaders de Catalunya, País Valencià i Mallorca.Des dels seus inicis, l’any 2001, té com a objectiu participar en el desenvolupament humà econòmic i social de les societats agràries més empobrides i donar suport a les seves estructures organitzatives.Actualment treballa en 11 delegacions distribuïdes por tot el territori: Andalusia, Catalunya, Extremadura, Castella Lleó, Castella-la Manxa, Madrid, Astúries, Cantàbria, Balears, La Rioja i València. Els seus àmbits d’intervenció s’han anat adaptant a les necessitats socials actuals sent aquests l’acolliment de persones immigrants, inserció soci laboral i l’educació per al desenvolupament.

Finalitats de la fundació

Promocionar l'autonomia i igualtat d'oportunitats de les persones immigrants i eliminar els obstacles que ho impedeixen, a través d'accions formatives, amb la finalitat de fer efectiu el principi d'igualtat i aconseguir una major cohesió social en l'àmbit rural.

Autonomia i igualtat

Promocionar l’autonomia i igualtat d’oportunitats de les persones immigrants i eliminar els obstacles que ho impedeixen, a través d’accions formatives, amb la finalitat de fer efectiu el principi d’igualtat i aconseguir una major cohesió social en l’àmbit rural.
Participar en el desenvolupament humà, econòmic i social de les societats agràries menys afavorides, donant prioritat al codesenvolupament, de manera que els ciutadans migrants que acollim durant les companyies participin activament en el desenvolupament de les seves comunitats d'origen.

Desenvolupament

Participar en el desenvolupament humà, econòmic i social de les societats agràries menys afavorides, donant prioritat al codesenvolupament, de manera que els ciutadans migrants que acollim durant les companyies participin activament en el desenvolupament de les seves comunitats d’origen.
Promoure la igualtat d'oportunitats entre homes i dones, així com potenciar el protagonisme i lideratge de la dona en el desenvolupament social, laboral i cultural de l'àmbit rural

Igualtat entre homes i dones

Promoure la igualtat d’oportunitats entre homes i dones, així com potenciar el protagonisme i lideratge de la dona en el desenvolupament social, laboral i cultural de l’àmbit rural
Acompanyar als treballadors, prioritzant a persones immigrants o en risc d'exclusió social, especialment en les campanyes agràries, mitjançant programes d'intermediació, acolliment i inserció laboral.

Risc d'exclusió social

Acompanyar als treballadors, prioritzant a persones immigrants o en risc d’exclusió social, especialment en les campanyes agràries, mitjançant programes d’intermediació, acolliment i inserció laboral.
La sensibilització i conscienciació dels nostres ciutadans sobre els problemes que sofreixen les societats agràries en les zones empobrides i sobre els desequilibris que comporta la mundialització.

Sensibilització i conscienciació

La sensibilització i conscienciació dels nostres ciutadans sobre els problemes que sofreixen les societats agràries en les zones empobrides i sobre els desequilibris que comporta la mundialització.
Fomentar la implantació de la gestió socialment responsable en empreses del sector agrari, potenciant la qüestió ètica i la responsabilitat social en la gestió de la diversitat.

Sector agrari

Fomentar la implantació de la gestió socialment responsable en empreses del sector agrari, potenciant la qüestió ètica i la responsabilitat social en la gestió de la diversitat.

Equip

L’equip de la Fundació el componen treballadores i treballadors formats en diferents àmbits constituint un equip multidisciplinari: treballadors / es socials, agrònomes / es, psicopedagogues, educadores socials, politólogas i llicenciades en dret.

Patronat

Nombre y Apellidos

Cargo

Joan Caball Subirana Presidente
Salomó Torres rodríguez Presidente
Luís Javier navarro berlanga Vocal
Ramon Comes rovira Vocal
Josep Carles Vicente Perelló Vocal
Jaume Pedrós Palau Vocal
Maria del Pilar Merino Vocal
Jose Manuel de las Heras Vocal
Florentina Mirón Rufo Vocal
Manuel Migueles Martin Vocal
Luis Fernando Marron Vocal
Gabriel Torrens Llabres Vocal
Rafel Verdiell Cabrera Vocal
Jaume Clua Todó Secretario no patrón

 

Transparència

Per a la Fundació Agricultors Solidaris la transparència en el nostre treball és vital.

Tenim un compromís amb la societat en general  i amb les administracions públiques, per la qual cosa ens sembla essencial informar a totes les persones interessades de com gestionem els nostres projectes, les persones destinatàries dels mateixos i quins recursos econòmics utilitzem

Ministerio de trabajao migraciones seguridad social
logos2
logos5
logos3
logos4
Articulació2 Positiu_Negre
LOGO Agencia Catalana de Cooperació
LOGO Institut Català de les Dones
Logo_FLC_V_Blanc_CAT
Generalitat de Catalunya-departament-de-treball-afers socials-families-logo
logo conselleria igualdad
logo Educació-cultura-i-esport_CMYK_TOTS--A-UNA-VEU_ROJO_VAL
logo IOxfam
Logos IRPF 2023-04 NEGRO_CAST (2)
logo-vector-ayuntamiento-de-valencia