L’escola Otogesa de Maials guanya el concurs de cartells ‘Diversum Terra’ impulsat per Pagesos Solidaris per sensibilitzar sobre la diversitat multicultural

L’escola Otogesa de Maials.és la guanyadora del concurs de cartells ‘Diversum Terra’, per promoure l’educació en la diversitat multicultural a les aules, organitzat per la Fundació Pagesos Solidaris, vinculada a Unió de Pagesos. El jurat del concurs ha prioritzat l’originalitat del cartell, així com el lema “ Vingui d’on vinguis seràs benvingut/da, i el treball de debat a l’aula, que ha facilitat la participació en el concurs. L’escola guanyadora del concurs es dona a conèixer coincidint amb la celebració, el 18 de desembre, del Dia Internacional de la persona migrant.

L’objectiu del concurs de cartells ha estat animar els nens i nenes de primària a investigar sobre la interculturalitat i com trencar prejudicis i estereotips vinculats amb les persones immigrants.. El jurat ha estat format per professionals de diferents àmbits (sindical, pedagògic i de voluntariat). El premi del concurs consisteix en un lot de llibres i contes relacionats amb la promoció dels valors d’igualtat i enriquiment intercultural.

Les activitats s’inclouen en el marc del projecte de Sensibilització del fet migratori que s’ha dut a terme a diferents escoles de Catalunya i de l’Estat espanyol, amb l’objectiu de sensibilitzar els alumnes de primària sobre les realitats socioculturals de les persones migrants, així com per eliminar prejudicis i estereotips vinculats.

La Fundació Pagesos Solidaris defensa l’educació per al desenvolupament com una eina transformadora de la realitat social, per a la comprensió de les interrelacions socials i la promoció de valors i actituds relacionats amb la tolerància, la solidaritat i la justícia social. Aquest projecte està cofinançat pel Ministerio de Inclusión, Seguridad Social i Migraciones i la Unió Europea.

Més informació:
Salomó Torres, responsable de l’Àrea Social i de Cooperació d’Unió de Pagesos (tel. 649 363 742)