Fundació Pagesos Solidaris, promou el projecte ACOMPANYAMENT EN EL MÓN RURAL per afavorir l’envelliment actiu

El Sector Social de la Pagesia Gran, a través de la Fundació Pagesos Solidaris, aquest dia 20 de març de 2024, ha participat en el Taller Conectad@s, per tal d’afavorir l’ús de les noves eines informàtiques entre la Gent Gran de territoris rurals. Aquest taller s’ha realitzat a Gandesa.

El projecte ACOMPANYAMENT EN EL MÓN RURAL,  que compta amb la col·laboració de la Fundació “la Caixa”, ha permès implementar tallers per afavorir l’envelliment actiu i l’activitat intergeneracional en zones rurals, on l’aïllament i la dispersió geografica de petits municipis, fa que el desequilibri territorial esdevingui una desigualtat afegida a l’edatisme. 

Pagesos Solidaris contribueixen a la lluita contra la desigualtat interseccional de la pagesia gran al món rural amb tallers de noves tecnologies, tallers de Cuina i Pagesia, i tallers d’Herències i transmissions patrimonials. Aquests diferents tallers s’han dut a terme a les comarques de Les Garrigues, de l’Anoia, del Pla de l’Estany i de la Terra Alta, i han comptat amb la participació de llars de jubilats, Consells Comarcals, Servei d’atenció integral en l’àmbit rural (SAIAR), i Escoles Rurals.