Pagesos Solidaris presenta el lot de llibres ‘Diversum Terra’ per sensibilitzar en escoles i famílies sobre la diversitat multicultural

La Fundació Pagesos Solidaris presenta avui, amb motiu del Dia Internacional del llibre, el lot de llibres ‘Kit Diversum Terra’, amb continguts destinats a sensibilitzar sobre la diversitat multicultural i per oferir recursos a escoles i famílies a través de la lectura i de la reflexió sobre les oportunitats i valors que ofereix la interculturalitat.

El lot està format per cinc llibres recomanats per a diferents edats en els quals les protagonistes de les històries son nenes: Orelles de Papallona, de Luisa Aguilar; Quatre petites cantonades de no res, de Jérôme Ruillier; Esto es África; país a país; d’Atinuke i Mouni Feddag; Cómo quité a papá el miedo a los extranjeros, de Rafik Schami, i Estimada Malala, de Rosemary McCarney.

La selecció dels llibres l’han portat a terme professionals de treball social i llicenciats en psicopedagogia, i s’ha contemplat la perspectiva de gènere, amb contes i narracions que no utilitzen llenguatges ni contextos sexistes.

El projecte consta de 21 lots en format de maleta de material reciclat, que han estat distribuïts a les delegacions de Pagesos Solidaris arreu de l’Estat espanyol.

La iniciativa s’inclou en el marc del projecte de Sensibilització del fet migratori, que s’ha dut a terme a diferents escoles de Catalunya i de l’Estat espanyol, amb l’objectiu de sensibilitzar els alumnes de primària sobre les realitats socioculturals de les persones immigrants, així com per eliminar prejudicis i estereotips vinculats. Les escoles que participen en el projecte, cofinançat pel Ministeri de Inclusió, Seguretat Social i Migracions i el Fons d’Asil, Migració i Integració de la Unió Europea, podran sol·licitar aquests lots de llibres, en cessió temporal i de manera gratuïta.

La Fundació Pagesos Solidaris defensa l’educació per al desenvolupament com una eina transformadora de la realitat social, per a la comprensió de les interrelacions socials i la promoció de valors i actituds relacionats amb la tolerància, la solidaritat i la justícia social.

Més informació: Salomó Torres, responsable de l’Àrea Social d’Unió de Pagesos (tel. 649 36 37 42)