L’escola Els set focs de Bellaguarda (Garrigues) guanya el concurs de fotografia ‘Més iguals que diferents’ impulsat per Pagesos Solidaris per sensibilitzar sobre la diversitat multicultural. 17.12.18

L’escola Els set focs de Bellaguarda (Garrigues) és la guanyadora del premi del Concurs de fotografia + iguals que diferents, per promoure l’educació en la diversitat multicultural a les aules, organitzat per la Fundació Pagesos Solidaris, vinculada a Unió de Pagesos. El concurs s’inclou en el marc del Projecte de sensibilització del fet migratorique s’hadut a terme a diferents escoles de Catalunya i de l’Estat espanyol, també impulsat per Pagesos Solidaris, amb l’objectiu de sensibilitzar els alumnes de primària sobre les realitats socioculturals dels immigrants, així com per eliminar prejudicis i estereotips vinculats. Aquest projecte està cofinançat pel Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social i el Fons d’Asil, Migració i Integració de la Unió Europea.

L’objectiu del Concurs de fotografia ha estat animar els nens i nenes de primària a plasmar de forma gràfica els valors d’igualtat, sensibilitat i sostenibilitat. El jurat ha estat format per professionals de diferents àmbits (artístic, sindical, pedagògic i de voluntariat). El premi del concurs consisteix en un lot de llibres i contes relacionats amb la promoció dels valors d’igualtat i tolerància intercultural. Pagesos Solidaris dona a conèixer aquest premi, coincidint amb la celebració, demà 18 de desembre,del Dia Internacional del Migrant.

En el conjunt del projectehan participat 25 escoles de Catalunya, Castella i Lleó, Castella la Manxa, Extremadura, Madrid, País Valencià, Illes Balears, Andalusia, Astúries i Cantàbria.

La Fundació Pagesos Solidaris defensa l’educació per al desenvolupament com una eina transformadora de la realitat social, per a la comprensió de les interrelacions socials i la promoció de valors i actituds relacionats amb la tolerància, la solidaritat i la justícia social.