La Fundació Pagesos Solidaris entrega material escolar per a una escola de Camerun en el marc del programa: Sensibilització del fet migratori en escoles de zones rurals. 07.11.18

La Fundació Pagesos Solidaris, ha entregat avui un lot de material escolar i didàctic a l’Associació Arcamsy de Lleida, que aquesta entitat destinarà a l’escola Souza-Youndé de Camerun. La campanya solidària de material escolar, promoguda per Pagesos Solidaris, s’ha recollit en vuit escoles de les comarques de Lleida i a través dels treballadors d’Agroxarxa i d’Unió de Pagesos, que s’han sumat a la iniciativa.

El material escolar ha estat entregat pel coordinador territorial de Lleida d’Unió de Pagesos, Jaume Pedrós, a la presidenta de l’Associació Arcamsy, Solange Elisabeth Mekoue, a la seu del sindicat a Lleida.

El material escolar recollit inclou més de 3.000 objectes entre llapis, bolígrafs, llibretes, llibres, carpetes i motxilles, entre altres, i forma part del projecte Sensibilització del fet migratori en escoles de zones rurals, finançat pel Ministeri de Treball, Migracions i Seguretat Social i el Fons d’Asil, Migració i Integració de la Unió Europea.

L’objectiu d’aquest projecte és sensibilitzar els alumnes dels centres educatius de primària pel que fa a les realitats socioculturals de les persones immigrants, així com eliminar prejudicis i estereotips vinculats. Aquesta tasca es desenvolupa a través de diferents activitats durant el curs escolar, com tallers d’històries de vida, de jocs multiculturals, de contes “Més iguals que diferents”, concursos de fotografia i recollida solidària de material escolar.